Eftersom det var strykande åtgång på allt, utom ärtsoppan (vafalls?!), hann jag inte föreviga mästerverket. Men jag kan garantera att det både smakade gott och såg gott ut.
Fredagen förgylldes av trevligt sällskap i form av Deborahs finbesök från Göteborg och även lundaboende vänner. Herr och fru Alwén/Anderberg bjöd på fantastisk middag, kålpudding på vildsvin och dovhjort. Så osexig som den rätten har en tendens att se ut, lika fantastiskt smakade det.
Veckan nådde klimax när det var dags för lördag. Men först: Frukost.
Dagens viktigaste mål. Med komplement noga utvalda av gode Karl-Fredrik
En stadig start av dagen var verkligen vad som behövdes då vi snart skulle laga middag åt 85 gäster på nationen. Strahts matlag erbjöd för aftonen italiensk meny:
- Bruschetta med pesto, soltorkade tomater och mascarponekräm
- Svamprisotto med stekt portabello och parmesan
- Saltimbocca, polenta, salsa verde och vitvinssky
- Pannacotta med plommonkompott och kexsmulor
- Zuppa Inglese
Det gick helt okej för Melina när det vankades bankande av Saltimbocca
All in all en förbannat lyckad sittning. Söndagen erbjöd promenad i vackert väder och myshäng i soffa.
Nu är våren kommen till Lund. Det värmer både kropp, sinne och själ.
Det firar vi med en bra bit: Klangkarussell – Sonnentanz - Original Version
God morgon tisdag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar