tisdag 5 mars 2013

En vecka av skoj, fixande och trams

I torsdags var det åter dags för mig och mitt eminenta Pub-lag att förse hungriga Lundastudenter med god mat för en billig peng. Jag hade länge haft cravings på oxkind. Således blev fallet att vi serverade rödvinsbräserad oxkind, potatispuré med brynt smör, karamelliserad lök, sauté på morot, edamamebönor och champinjoner samt sky. Eftersom det var torsdag tarvades det såklart vår egna ärtsoppa, pannkakor med salt chokladkolakräm och maränger samt den givna punschen. Vårt lilla happy meal.

Eftersom det var strykande åtgång på allt, utom ärtsoppan (vafalls?!), hann jag inte föreviga mästerverket. Men jag kan garantera att det både smakade gott och såg gott ut.

Fredagen förgylldes av trevligt sällskap i form av Deborahs finbesök från Göteborg och även lundaboende vänner. Herr och fru Alwén/Anderberg bjöd på fantastisk middag, kålpudding på vildsvin och dovhjort. Så osexig som den rätten har en tendens att se ut, lika fantastiskt smakade det.

Veckan nådde klimax när det var dags för lördag. Men först: Frukost.


Dagens viktigaste mål. Med komplement noga utvalda av gode Karl-Fredrik

En stadig start av dagen var verkligen vad som behövdes då vi snart skulle laga middag åt 85 gäster på nationen. Strahts matlag erbjöd för aftonen italiensk meny:

- Bruschetta med pesto, soltorkade tomater och mascarponekräm
- Svamprisotto med stekt portabello och parmesan
- Saltimbocca, polenta, salsa verde och vitvinssky
- Pannacotta med plommonkompott och kexsmulor
- Zuppa Inglese


Det gick helt okej för Melina när det vankades bankande av Saltimbocca

All in all en förbannat lyckad sittning. Söndagen erbjöd promenad i vackert väder och myshäng i soffa.

Nu är våren kommen till Lund. Det värmer både kropp, sinne och själ.

Det firar vi med en bra bit: Klangkarussell – Sonnentanz - Original Version


God morgon tisdag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar