torsdag 21 februari 2013

Untzdag - Värt att fira om något

Igår var det onsdag. Det innebar karriärsdagar på Ekonomicentrum, där man får möjligheter att träffa otaliga företag för att mingla och skaffa kontakter inför framtiden. Alltid lika mycket mysrys över att gå runt och sälja in sig själv, snacka lite löst med ibland något för käcka representanter och samtidigt få massa free shit. 

När detta var över stod åter en efterlängtad kväll fylld av experimenterande i köket ihop med Melina. Det hade gått alldeles för länge sen sist. Med cravings på rätter och undanlagdas god-viner från båda håll satte vi igång och leka. Med på festligheterna bjöd vi Carl Bodin Svensk, aktuell i något obskyrt program som heter Sveriges Mästerkock. Går tydligen på en kanal 4 eller liknande. Läs lite om och av honom på hans eminenta blogg bodinsvensk.se.


Förrätt:
Halstrad marulk, palsternackpuré, rödbetor, rom- och passionsfruktsemulsion, rostade mandlar samt dill- och passionsfruktsskum


Vitt, krispigt och snustorrt till det


Varmrätt:
Utskuren kotlettrad av vildsvin, gnocchi, eringi, morötter och
 fläskfondssky serverad apart. 


Rött, mustigt och mungott till det 


Dessert - Frisk
Tarocco-blodapelsin, vildpeppar från madagaskar, olivolja från Arbequinas och passionsfrukt


Dessert - Barnsligt Gott
Vaniljglass med chokladlager, hasselnötskrokant, ljummen hasselnötssås och Mums-Mums

När alla maträtter mumsats upp anslöt sig Axel, Jakob och Henry för mera samkväm, musik och pladder långt in på småtimmarna. Så på det hela taget en ganska trevlig Untz-dag.

Kvällen avslutades med: Kavinsky – ProtoVision

Eder vänligast/ P.B.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar